БЕЗПЛАТЕН Курс
Digital Marketing Basics

Безплатният курс по Дигитален Маркетинг е най-новата инициатива на Advance Academy. Курсът има за цел да ви въведе в света на дигиталния маркетинг и да придобиете основни знания и практически умения. Курсът е разделен на ТРИ модула с обща продължителност 8 седмици. В първата част ще се запознаете с основните концепции в маркетинга, ще разберете какви дигитални канали има днес, както и ще бъдат покрити и основни маркетинг теории и тяхното практическо приложение. Във втората част, фокусът ще бъде социалните мрежи. Ще се запознаете отблизо с Facebook и Instagram и тяхното приложение в дигиталния маркетинг. В последната част на курса ще разберете защо съдържанието е толкова важно. Ще научите какви видове съдържание има и как да го създавате. Курсистите преминали през безплатния курс по дигитален маркетинг ще са усвоили основни умения в сферата на дигиталния маркетинг и дейността на дигиталните маркетолози. Освен това след завършване на курса, курсистите ще могат да продължат обучението си с курсове за напреднали в ТРИ направления – Social Media Marketing, Google Advertising и SEO Advanced.

Начало на курса

11 Октомври

Продължителност

8 седмици

Начало на курса

Продължителност

Учебни занятия

11 Октомври

8 седмици

Вторник и Четвъртък 18:30 – 20:30

Цена на курса

БЕЗПЛАТНО

Сертификат Адванс Академи

БЕЗПЛАТНО

Сертификат от МОН

90 лв.

Неограничен достъп до видеозаписи

40 лв.

Начин на провеждане

Онлайн обучение

Учебни занятия

Вторник и Четвъртък 18:30 – 20:30

КУРСОВЕ В ПРОГРАМАТА

icon-dollar

Marketing Basics

Продължителност 3 седмици

Цена БЕЗПЛАТНО

Сертификат от Адванс Академи

Начин на провеждане: Онлайн

icon-dollar

Social Media Basics

Продължителност 2.5 седмици

Цена БЕЗПЛАТНО

Сертификат от Адванс Академи

Начин на провеждане: Онлайн

icon-dollar

Content Creation

Продължителност 2.5 седмици

Цена БЕЗПЛАТНО

Сертификат от Адванс Академи

Начин на провеждане: Онлайн

text-input icon-info

Имате много въпроси? Искате бързи отговори? Преподавателката от програмата по Quality Assurance ниво Junior е тук да ви помогне. Започвайки с това какво е QA и дали е подходящ за начинаещи и стигайки до това какви перспективите пред един QA специалист.

Програма на обучение

Лекция

През първата седмица в модула по Marketing Basics курсистите ще се запознаят с това какво е Дигитален Маркетинг, с приликите и разликите между традиционния и дигиталния маркетинг, както и какви дигитални канали има днес. Освен това ще се запознаят с Business Model Canva и различните елементи на модела.

Лекция

През втората седмица ще се запознаем с няколко маркетингови термина и теории. Ще разберете какво е целева аудитория, какво представляват SMART целите, какво означава маркетингово позициониране и какво е SWOT анализ. Освен това ще разберем повече за така наречените дигитални клиенти, потребителската пътека и фуния и customer lifecycle.

Лекция

В третата седмица ще научим повече за брандинга, какво представлява един бранд, какво го прави добър, както и някой бранд стратегия. След това ще направим обобщение на всичко научено и ще се подготвим за изпита.

Лекция

През първата седмица в модула Social Media Basics курсистите ще се запознаят с това какво е представлява маркетинга в социалните мрежи. Ще се запознаят по-подробно с един от най-мощните инструменти за дигитален маркетинг, а именно Facebook.

Практика

По време на лекциите курсистите ще създадат Facebook Business страница с всички необходими неща, като профилна снимка, снимка на корицата, информация, настройки и оптимизация.

Лекция

Във втората седмица ще разгледаме какви видове съдържание можем да публикуваме във Facebook, ще разгледаме от къде можем да взимаме идеи и какво е Content Calendar.

Практика

В практическата част ще разгледаме платформата за публикуване на съдържание – Facebook Creator Studio. Ще се научим как да анализираме съдържанието, което публикуваме с Facebook Business Insights.

Лекция

В последната лекция от модула ще се запознаем с Instagram и неговото бизнес предназначение. Ще разберем как работи алгоритъма на социалната мрежа, както и ще разгледаме добри и лоши примери за съдържание.

Практика

По време на практическата част ще се научим как да подготвим профила си за бизнес и кога и какво да публикуваме.

Лекция

По време на първата седмица ще разберем защо съдържанието е важно и ще научим какви са форматите и размерите на различните видове съдържание във Facebook и Instagram. Освен това ще се запознаем с основите на фотографията, различните видове фотография. Ще разберем какви са основните методи за обработка на изображения.

Практика

В практическата част ще обработваме изображения и ще научим различни трикове при заснемане.

Лекция

През втората седмица ще се запознаем с това какво е видео маркетинг и как се структурира видео проект и какви съвременни техники има за редактиране на видеа. Освен това, ще се запознаем с основите на графичния дизайн – същност на цветовете, цветови модели, композиционни принципи и други.

Практика

В практическата част ще се запознаем с платформата Canva и ще създаваме видео съдържание и креативи с нейна помощ.

Лекция

В последната седмица от модула Content Creation ще научим повече за copywriting-а, как се раждат идеите и как да напишем убедително копи. Ще разберем какво е брейнсторминг и какво е Call-to-action текст.

Практика

По време на практическата част ще пишем Call-to-action текстове и ще упражним така наречения процес „brainstorming”.

Регистрирай се за Digital Marketing Basics

Не пропускайте възможността да се запознаете със света на дигиталния маркетинг.

Лектори

Лектори

Станислав

Станислав

Digital Marketing Expert

Дигитал маркетинг експерт с 15 години опит. Създал първият си Start Up за рекламна стрийминг телевизия на 21 години. Работил с компании като Nestle, Societe Generale Expressbank и Panini s.p.a. Професионалната му кариера продължава като Директор Маркетинг във Футболен клуб „Лудогорец“ в периодите на двете му участия в Шампионска Лига от 2014 до 2017 година. Лектор по дигитален маркетинг на конференцията на Европейската клубна футболна асоциация в секцията “New products and markets”. Настоящ директор Маркетинг и бизнес развитие на европейският клон на американски стартъп, оценен на 40 млн. долара и финансиран от UPS и Western Union.

Стефани

Стефани

Social Media Specialist

Стефани е родена и израснала в Пловдив, завършва икономика в ИУ Варна. Професионално е част от екипа на iCard Bulgaria. В останалото време е блогър и social media консултант. От 2013 година е част от Instagram обществата и за тези години е била част от много успешни рекламни кампании в социалната мрежа.

Николай

Николай

Regional Operations Manager

Визионер, творец, автор и създател с над 25 години опит в предприемачеството, маркетинга, продажбите и в сферата на обученията и личната мотивация. Има богат корпоративен и административен опит като Търговски и Регионален директор на няколкото мултинационални компании в сферата на търговията с офис оборудване и консумативи. Той е основател и съосновател в 9 start up компании. Николай Петканов е магистър по Телекомуникации, Бизнес администрация и Мениджмънт. От 2016г. се фокусира върху развитието на предприемаческата екосистема във Варна и България, като същевременно е и ментор в 2 международни програми по предприемачество на Европейската комисия (EIT) и MOBI (My Own Business Institute) към университета Санта Клара – Калифорния.

Явор

Явор

Video Marketing Specialist

Явор завършва магистратура Международен маркетинг. Специализира Графичен Дизайн в CALARTS (California Institute of the Arts). Работил е като Маркетинг мениджър. Истински магьосник в създаване на видео и фото съдържание. Работил с големи локални и международни компании.

Сертификати

Всеки курсист преминал успешно през курса по дигитален маркетинг и положил изпит по теория и практика в края на курса ще получи сертификат по образец на Advance Academy. Всяко следващо явяване след обявената дата на изпита се заплаща допълнително. Ако искате да получите и Удостоверение по образец на Министерството на образованието и науките ще трябва да заплатите еднократна такса от 90лв.

Диплома МОН
Сертификат Advance Academy

Запишете се сега

Регистрирай се за Digital Marketing Basics

Започни своето професионално практическо обучение по Дигитален маркетинг напълно БЕЗПЛАТНО сега !

Моля, попълнете данните:

Цялостно обучение Digital Marketing Basics

Предимства на програмата:

Теория, практика и много примери и добри практики

Придобиване на основни знания в областта на дигиталния маркетинг

Изцяло онлайн – можете да гледате и слушате лекциите в удобно за вас време

Работа с опитни ментори