Програма SEO Marketing

Ниво Junior

Професионална програма от начинаещ до Junior SEO Маркетинг специалист

SEO Marketing е професионална програма, предлагаща задълбочено разбиране за оптимизацията за търсачки. Тя е разработена за начинаещи и хора, които са нови в сферата на дигиталния маркетинг, търсят преквалификация, желаят да се развиват като специалисти по SEO маркетинг или искат да разширят своя бизнес чрез използване на SEO маркетинг. Пътеката на развитие включва 4 курса, които ще ви запознаят с всички аспекти на оптимизацията на един сайт: Content Marketing, On-page SEO, Off-page SEO и Technical SEO. Професионалната програма има за цел да ви предостави необходимите теоретични знания и практически умения за ефективно създаване на цялостни SEO маркетингови стратегии, както и тяхното изпълнение. Завършвайки програмата вие ще имате всичко необходимо, за да стартирате кариера като Junior SEO маркетинг специалист.

Начало на курса

Очаквайте скоро

Продължителност

4 месеца

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

Очаквайте скоро

4 месеца

690лв.

Очаквайте скоро

Продължителност

4 месеца

Учебни занятия

Очаквайте скоро

Цена на курса

690лв.

Начин на провеждане

Онлайн курс

Подходящ за

Начинаещи

Език на провеждане

Български

Видео записи след всяка лекция

Достъп за една година след завършване

Сертификат от МОН

На всички курсисти завършили успешно курса

Сертификат Адванс Академи

На всички курсисти завършили успешно курса
Ahrefs Logo

Ahrefs е официален партньор на Advance Academy за онлайн курса SEO Marketing Junior. По време на курса ще използваме инструментите на Ahrefs за анализ, ключови думи и оптимизация.

Пътека на развитие

Пътеката на развитие на програмата SEO маркетинг включва четири обучения, като ще започнете от ниво начинаещи и ще достигнете ниво Junior в края. Пътеката започва с изучаването на маркетинга чрез съдържание и какво е важно за SEO съдържанието. Програмата продължава с on-page оптимизацията, като след това ще задълбочите уменията и знанията си с третото ниво, което е Off-page SEO. Последната стъпка от пътеката на развитие е техническото SEO.

Защо да уча SEO Marketing?

parachute icon

Можеш да работиш от всяка точка на света.

lamp icon

Можеш да работиш като SEO маркетинг специалист.

target icon

Възможностите за работа са във всеки един сектор.

speaker phone icon

SEO специалистите са едни от най-търсените.

calendar icon

Професия, при която търсенето само ще се увеличава.

magnifier icon

Твоята целева аудитория може да научи по-бързо за теб или твоя бизнес.

raise icon

SEO помага за разрастването на твоя бизнес.

suitcase icon

Ще увеличиш продажбите и трафика към твоя сайт.

SEO Marketing

За кого е подходяща кариера като
SEO Маркетинг специалист?

  • rocket icon Знаеш как да използваш правилните думи, за да таргетираш целевата аудитория.
  • rocket icon Имаш стратегическо мислене и си целеустремен.
  • rocket icon Знаеш как да търсиш и използваш ключови думи.
  • rocket icon Можеш да правиш анализи и да работиш с данни.

Програма на обучение

Лекция

В първата седмица от модула по Content Creation от курса по Дигитален Маркетинг ще разберем защо съдържанието е важно. Ще разберем какви са форматите и размерите на различните видове съдържание във Facebook и Instagram. Ще се запознаем и с основите на графичния дизайн – същност на цветовете, цветови модели, композиционни принципи и други.

Лекция

През втората седмица от модула Content Creation ще се запознаем с термина копирайтинг и ще се научим как да пишем убедително копи. Ще разберем какво е брейнсторминг и какво е call-to-action текст.

Лекция

Седмица 3 от модула Content Marketing ще научите как да популяризирате съдържание – различни методи и инструменти. Ще разберете повече за имейл маркетинга и неговата цел. Ще разгледаме различните външни маркетингови канали, както и примери за успешни кампании и бранд позициониране чрез омниканален маркетинг. Освен това, ще научите как да измервате резултати и как да работите с най-добрите инструменти за анализ на данни.

Лекция

През последната седмица ще се сблъскаме с AI (изкуствен интелект). Ще научите основни понятия в областта, както и какво е ChatGPT, Harpa AI, Surfer SEO, Jasper.ai и как може да ги използвате за маркетинг цели. Освен това, ще научите повече за професията „копирайтър и контент маркетинг специалист“ в ерата на AI.

Лекция

През първата седмица от модула On-page SEO ще научим какво представлява on-page оптимизацията на един сайт, какви са стъпките и защо е важна. Освен това, ще разгледаме историята и всички актуализации на алгоритъма на Google.

Лекция

Във втората седмица ще разгледаме структурата на един сайт. Ще научим какво представляват елементите Title, Meta Description и h1, h2, h3. Къде присъстват, какво е тяхното значение и как се създават. Как да пишем интересни и оригинални заглавия с цел On-page оптимизация. Как да пишем правилно подзаглавия и мета описания с цел On-page оптимизация. Освен това, ще научим кои са различните типове онлайн търсене. Как се генерира. Каква е ролята им за създаване на подходящия формат съдържание.

Лекция

В седмица номер 3 ще разберем какво е Google Search Essentials и защо е важно за всеки SEO маркетинг специалисти, както и ще разгледаме най-важните акценти от Google Search Essentials. Ще се се запознаем с ролята на блога и какво е необходимо да има един блог. Ще научим как се поддържа блог, митове за блогването, като дали ще изчезне, че не носи приходи и дали ще бъде заменен от AI. Освен това, ще разберем какви умения са нужни за създаване на интересен, полезен и SEO оптимизиран блог пост, както и кои са задължителните елементи и структура.

Лекция

В последната седмица от модула On-page SEO ще научим защо трябва да използваме SEO инструменти, за да анализираме един сайт. Ще се запознаем с платформите Google Analytics, Google Search Console и Ahrefs. Ще разгледаме най-важните функционалности на Ahrefs, които всеки SEO специалист трябва да познава - Site Explorer, Keywords Explorer, Site Audit. Освен това, ще разгледаме най-актуалните тенденции относно употребата на AI технологии в SEO като ChatGPT.

Лекция

През първата седмица от модула Off-page SEO ще научите какво е link building и защо е важно. Ще разберете какви са качествата на една връзка, какви видове линкове има и как да ги откривате.

Лекция

Във втората седмица от модула ще разберете какво е disavow файл и как да го използвате. Ще научите ролята на съдържанието в линк билдинга и ще се научите да правите проучване на конкуренти или как една страница получава връзки.

Лекция

По време на третата седмица ще научите как да правите цяла линк билдинг кампания. Цели, съдържание, намиране на връзки, комуникация, следене и измерване.

Лекция

В последната седмица от модула ще разглеждаме примери и ще наблегнем на упражненията.

Лекция

През първата седмица от модула Technical SEO ще научите разликите между техническото SEO и останалите видове оптимизация. Ще разберете какъв е процеса, през който минава един уебсайт преди да се класира в Google. Ще научите какво представлява robots.txt файл, както и какво е robots index и no index. Освен това, ще се запознаете с това как да проверявате дали една страница е индексирана и как да я индексирате бързо. Какви видове каноникал тагове има и техния смисъл.

Лекция

Във втората седмица ще научите как да използвате HTTP статус кодове. Ще разберете какви видове пренасочвания има, вериги от пренасочвания и как да създавате пренасочвания. Ще разберете как да поправяте грешки с дублирано съдържание и какво е sitemap.xml. Освен това, ще се запознаете с URL структурата на един уебсайт и всичко за вътрешните връзки, както и какво е пагинация или йерархията на съдържанието на уебсайта.

Лекция

Седмица 3 ще е свързана с потребителското изживяване в уебсайта от техническа гледна точка. Ще научите повече за сигурността на уебсайта: SSL и HTTPS. Ще разгледате мобилното изживяване, както и какво е добра HTML структура.

Лекция

В последната седмица ще поставим фокус върху техническия одит на един уебсайт и чеклист, който трябва да следвате.

Регистрирайте се за SEO Marketing

Не пропускайте възможността да се запознаете със света на социалните мрежи

Лектори

Бетина

Бетина

Marketing Specialist

Маркетинг специалист с над 6 години опит, основател на Finest Copy - Digital Marketing Solutions и читателски клуб The Reader Book Club - Varna. Завършва маркетинг в ИУ-Варна и придобива магистратура във ВСУ "Черноризец Храбър" в първата по рода си интернационална програма по Предприемачество в партньорство с Bulgarian Entrepreneurship Center. Работила с клиенти като CloudCart, Herbamedica, Ancestral Superfoods, Екометал Инженеринг, Brut(e), Cimex и други. Сертифициран от SEMrush Academy, Google Analytics Academy. Участва в менторската програма на Ladies Forum Bulgaria 2022.

Цветан

Цветан

SEO Team Lead

Близо 8 години опит в SEO сферата. Ръководил и трейнър на различни SEO екипи във Fantastic Services. Трейнър на всеки SEO специалист постъпил във фирмата от 2013 насам. Като freelancer работи за български, английски, австралийски, филипински и щатски бизнеси.

Лектори

Сертификати

Advance Academy е лицензиран учебен център и може да издава Удостоверение за професионално обучение, както и Сертификат за преминато обучение на всички курсисти завършили успешно програмата SEO.

Диплома МОН
Сертификат Advance Academy

Мнение на наши курсисти

Запишете се сега

Регистрирайте се за SEO Marketing

Започни своето професионално обучение по SEO Marketing сега !

Моля, изберете на колко вноски желаете да платите:

Цена: 1 х 690 лв.

Моля, попълнете данните:

Цялостно обучение SEO Marketing

Ниво Junior

Предимства на програмата:

Теория, практика и много примери и добри практики.

Изцяло онлайн – можете да гледате и слушате лекциите в удобно за вас време.

Придобиване на знания и умения в областта на SEO маркетинга.

Работа с опитни ментори.