Програма Copywriting & Content Marketing Basics

курс за начинаещи

Професионалната програма “Основи на маркетинга чрез съдържание: Как да създавате съдържание, което продава” е създадена за начинаещи курсисти и такива с малко или никакъв опит, които искат да се гмурнат в света на писането за уеб и как да го правят успешно. Програмата е разработена както за студенти по дигитален маркетинг, така и за хора, които никога не са се занимавали с маркетинг и тепърва навлизат в тази сфера. От програмата ще научите какви са основите на маркетинга чрез съдържание, как да пишете грамотно и оригинално съдържание за подходящите таргет аудитории, какво иска от вас Google и какво очакват от вас потребителите и купувачите в Web 3.0.

В курса са включени и примери за най-полезните софтуери, които ще ви бъдат от полза за създаване на съдържание, което продава. В курса е отделено специално място и на примери за успешни кампании и бранд позициониране чрез маркетинг съдържание, от които да се заредите с вдъхновение.

Начало на курса

31 октомври

Продължителност

1 месец

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

31 октомври

4 седмици

210лв.

Понеделник и Сряда 18:30 – 20:30

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Понеделник и Сряда 18:30 – 20:30

Цена на курса

210лв.

Начин на провеждане

Онлайн курс

Подходящ за

Начинаещи

Език на провеждане

Български

Видео записи след всяка лекция

Достъп за една година след завършване

Сертификат от МОН

90 лв.

Сертификат Адванс Академи

На всички курсисти завършили успешно курса

Защо да уча Copywriting и Content Marketing?

parachute icon

Можеш да работиш от всяка точка на света

paper rocket icon

Копирайтингът е професия, която никога няма да изчезне

target icon

Възможностите за работа са във всеки един сектор

speaker phone icon

Умение, което е неизменна част от работата на съвременния маркетолог

dollar icon

Копирайтингът ще ти помогне да развиеш всеки бизнес

magnifier icon

Ще можеш да изграждаш ефективна маркетинг стратегия, използвайки силата на съдържанието

raise icon

Можеш да работиш като фрийлансър

suitcase icon

Ще увеличиш продажбите, трафика и разпознаваемостта на бранда си

Copywriting art image

За кого е подходяща кариера като
Copywriting и Content Marketing специалист ?

  • Bullet Обичаш да пишеш, пишеш и пишеш.
  • Bullet Знаеш как да използваш правилните думи, за да привлечеш таргет аудиторията си.
  • Bullet Ти си креативна личност, която обича да изразява себе си.
  • Bullet Обръщаш внимание на детайлите.

Програма на обучение

Лекция

През първата седмица ще се запознаете с основите на маркетинга на съдържание, защо е необходим на всяка организация; как да идентифицирате, привличате и разраствате различни таргет аудитории; какви са етапите на потребителската пътека и петте нива на маркетинг чрез съдържание. Ще изследваме основни принципи от „стария свят“ на маркетинга, които трябва да разберете, за да бъдете добри специалисти. Ще научите как да разказвате завладяващи истории, които да ръководят вашия маркетинг подход и защо са толкова важни за цялостната маркетинг стратегия. Ще научите още как се оптимизират уебсайтове за маркетинг чрез съдържание и как се изгражда добре смазана машина за генериране на потенциални клиенти, която може да продава 24/7. Ще разгледаме защо е важен уеб дизайнът за цялостното потребителско изживяване, как да генерирате идеи за съдържание чрез различни техники за брейнсторминг и креативно мислене.

Лекция

През втората седмица на курса ще научите основните техники и концепции в копирайтинга, като ще обсъдим защо ефективното писане е толкова важно за бизнесите. Ще научите най-важното за заглавията, структурата, речника, тона, призивите към действие, редактирането, както и редица съвети, които да ви помогнат да станете по-добър писател като цяло. Ще се запознаете по-отблизо с основите на оптимизацията за търсачки (SEO) и каква е нейната роля за успеха на съдържанието, кои метрики са показател за успех и кои са така наречените “Google ranking factors”. Ще разгледаме основите на линкбилдинга, който може да донесе още по-голям успех на SEO чрез различни тактики и стратегии, и как може да се изграждат качествени линкове с други сайтове. Ще разгледаме различни видове съдържание и формати на съдържание, как се използват за целите на дигиталната маркетинг стратегия и какви са възможностите за повторно използване (content repurposing) в маркетинг каналите на бизнеса.

Практика

Ще приложим наученото, като ще създадем първия си текст за уеб по зададени изисквания.

Лекция

В третата седмица от курса ще разгледаме как се популяризира съдържанието, което вече сме създали за целите на бранда в различни канали. Ще се запознаете и със силата на имейл маркетинга, който продължава да се вписва успешно в дигиталната маркетинг стратегия На много компании. Ще научите кои са най-актуалните тенденции в областта на имейл маркетинга и как да ги прилагате на практика. Ще разберете как платформи като Facebook, Twitter, Instagram и Tik Tok могат да се имплементират в цялостната ви стратегия за съдържание. Като интегрална част от маркетинг стратегията, след създаване и публикуване на съдържанието е необходимо да се анализират постигнатите резултати. Затова ще разгледаме и най-добрите инструменти за измерване на резултатите, какви функционалности предлагат в безплатните и платените планове и как да ги използвате за оценка на съдържанието. Анализът на данни е изключително важен за идентифициране на ефективни похвати, послания и формати на съдържание, които работят за конкретни таргет аудитории. Когато се научите да боравите с данни от тези софтуери ще знаете и как да генерирате и споделяте подходящото съдържание с висока добавена стойност за дадена аудитория.

Практика

Ще приложим наученото, като ще създадем няколко вида постове за социални мрежи по зададени критерии, ще ги публикуваме и ще анализираме резултатите от тях след определено време.

Лекция

В последната седмица от курса ще обърнем внимание на специално подбрани успешни кампании, реализирани от малки и големи брандове чрез инструментите на дигиталния маркетинг. Ще почерпим вдъхновение от техните креативни решения, защото освен работата с данни, и креативността е много важна за добрия маркетинг специалист. Затова сме ви подготвили примери за успешни кампании и бранд позициониране чрез маркетинг съдържание, които са оставили своя отпечатък в съзнанието на хората и са донесли на бизнесите повече популярност, последователи и продажби. След като разберем откъде идват популярните слогани Just Do It, I’m Lovin it и дали наистина Ред Бул дава крила, ще дискутираме финално бъдещето на професиите “копирайтър” и “контент маркетинг специалист”, къде може да намерите първия си клиент и как да спечелите всеки следващ. Ще споделя с вас ценни съвети и ноу хау от професионалната си работа с клиенти и партньори, тъй като силно вярвам в духа на сътрудничеството и това, че трябва да си помагаме да бъдем по-добри специалисти и разбира се, по-добри хора.

Регистрирай се за Copywriting & Content Marketing

Не пропускайте възможността да се запознаете със света на копирайтинга и маркетинга на съдържанието.

Търсенето на маркетинг специалисти в областта на копирайтинга ще продължава да расте, а възможностите са във всеки един сектор.

Лектор

Бетина

Бетина

Marketing Specialist

Маркетинг специалист с над 6 години опит, основател на Finest Copy - Digital Marketing Solutions и читателски клуб The Reader Book Club - Varna. Завършва маркетинг в ИУ-Варна и придобива магистратура във ВСУ "Черноризец Храбър" в първата по рода си интернационална програма по Предприемачество в партньорство с Bulgarian Entrepreneurship Center. Работила с клиенти като CloudCart, Herbamedica, Ancestral Superfoods, Екометал Инженеринг, Brut(e), Cimex и други. Сертифициран от SEMrush Academy, Google Analytics Academy. Участва в менторската програма на Ladies Forum Bulgaria 2022.

Лектори

Бетина

Бетина

Marketing Specialist

Маркетинг специалист с над 6 години опит, основател на Finest Copy - Digital Marketing Solutions и читателски клуб The Reader Book Club - Varna. Завършва маркетинг в ИУ-Варна и придобива магистратура във ВСУ "Черноризец Храбър" в първата по рода си интернационална програма по Предприемачество в партньорство с Bulgarian Entrepreneurship Center. Работила с клиенти като CloudCart, Herbamedica, Ancestral Superfoods, Екометал Инженеринг, Brut(e), Cimex и други. Сертифициран от SEMrush Academy, Google Analytics Academy. Участва в менторската програма на Ladies Forum Bulgaria 2022.

Сертификати

Всеки курсист преминал успешно през курса по дигитален маркетинг и положил изпит по теория и практика в края на курса ще получи сертификат по образец на Advance Academy. Всяко следващо явяване след обявената дата на изпита се заплаща допълнително. Ако искате да получите и Удостоверение по образец на Министерството на образованието и науките ще трябва да заплатите еднократна такса от 90лв.

Диплома МОН
Сертификат Advance Academy

Запишете се сега

Регистрирай се за Copywriting & Content Marketing

Започни своето професионално практическо обучение по Copywriting & Content Marketing сега !

Моля, изберете на колко вноски желаете да платите:

Цена: 210 лв.

Моля, попълнете данните:

Моля, изберете начин на плащане: *

Copywriting & Content Marketing

Предимства на програмата:

Теория, практика и много примери и добри практики

Работа с опитни ментори

Придобиване на основни знания в областта на копирайтинга и маркетинга на съдържанието

Изцяло онлайн – можете да гледате и слушате лекциите в удобно за вас време